Tijd: | Statistieken
Welkom gast, log in om te kunnen spelen. Als je nog niet aangemeld bent, registreer je dan!
Nieuwsarchief

Oss 2.5: Changelog
Eindelijk, Oss 2.5 is na 2.5 uur hard werken online! Hier de lijst met wijzigingen:

Meldingen
De meldingen zijn gecategoriseerd. Op deze manier is het makkelijker geworden om een bepaalde melding op te zoeken of om een groep meldingen te verwijderen.

Je krijgt nu ook een melding als iemand je kluisje probeert te kraken en dit lukt niet. Op deze manier krijg je dus sneller actie»reactie.

Een aantal meldingen zijn uit te schakelen via een aparte pagina die te vinden is onder de pagina "Opties". De melding van mislukte kluis kraak pogingen kan je momenteel uitschakelen bij de Instellingen, maar dit zal zo spoedig mogelijk ook op de aparte pagina komen.

Statistieken
Bij de gang statistieken staat nu vermeld hoeveel geld er met gangwerk opgebracht is. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen de laatste 24 uur en de laatste 7*24 uur (7 dagen).

Op het profiel staan enkele nieuwe statistieken. Zo staat er hoeveel veilingen je gewonnen hebt, hoe vaak je de extra loterij hebt gewonnen en hoeveel proefwerken je in totaal verkocht hebt.

De blackjack-stats zijn voor iedereen zichtbaar. Ook iemand die niet in de top 10 beste of slechtste spelers staat, krijgt nu zijn eigen statistieken te zien.

Vrije tijd overzicht
Op de vrije tijd pagina staat vanaf Oss 2.5 een overzicht van je lopende vt-acties. Het gaat hier om zowel de geaccepteerde als de openstaande. Op deze manier heb je een makkelijk overzicht en zie je direct welke vt je eerst moet accepteren. Ook zal je nooit meer het probleem hebben dat je een vt-melding per ongeluk weggooit!

Credits inwisselen
Als je regelmatig last hebt van het feit dat je inbox te klein is, kan je credits gebruiken om je inbox te vergroten. Dit kost 50 credits per vergroting van 3 maanden.

Rugzak
Vanaf nu is het voor de hogere spelers mogelijk om de rugzak verder te vergroten dan 200. Er is geen statisch maximum meer. Om een grotere rugzak dan 200 te krijgen, is het wel nodig dat je op school 8 zit. Hierna kan je per school je rugzak 1x extra vergroten. Er zit wel een (dynamisch) maximum aan: er moeten minstens 10 personen dezelfde maat rugzak kunnen hebben als jij!

School overgang
Bij de overgang naar een nieuwe school zijn er twee zaken gewijzigd. Ten eerste wordt je rapport gereset. Je gaat naar een nieuwe school, dus is het realistisch dat je ook een nieuw rapport krijgt. De vakken die je op dat moment volgt, blijf je echter wel gewoon volgen en deze zullen op het volgende rapport komen te staan.

Verder kan je geld meenemen naar de volgende school. Op die manier wordt voorkomen dat je in een vicieuze cirkel terecht komt van werken-geld opmaken-promoveren. Hoe hoger je komt, hoe meer geld je mee mag nemen naar de volgende school. Een overzicht hiervan komt binnenkort in de spel uitleg te staan.

Berichten
Bij de berichten zijn er twee zaken veranderd. Je kan nu een bericht direct verwijderen als je hem open hebt staan. Je moet wel eerst bevestigen dat je inderdaad het bericht wilt verwijderen. Om te voorkomen dat je per ongeluk klikt, staat de verwijder link rechts onder het bericht i.p.v. links.

Daarnaast zijn er, zoals iedereen waarschijnlijk al gezien heeft, nieuwe smileys bijgekomen.

Profielen
Er zijn enkele nieuwe geldrangen bijgekomen en de bedragen van de huidige geldrangen zijn aangepast. Daarnaast staan er voor lid+ leden op elk profiel een "direct-aanvallen", "direct-beroven" en "kluisjes-zoeken" link.

Indien je met respect een uitkoop-bedrag-verlaging hebt gekocht, staat dit ook in je profiel (bij 'extra').

Trainen & wedstrijden
Iedere speler heeft een fitness-set gekregen. Ook beginnende spelers krijgen bij registratie meteen zo'n set. Op deze manier kan iedereen direct trainen, waardoor het voor beginnende spelers wat leuker wordt.

Voor spelers op school 1 worden er aparte wedstrijden gehouden. Deze wedstrijden kunnen een maximale inzet van €400 hebben en kunnen alleen geaccepteerd worden door andere spelers van school 1.

Voor de overige spelers is er ook wat veranderd in de wedstrijden: de sterkste speler wint niet meer per definitie. Er is een stukje kansberekening bijgekomen: hoe sterker je bent ten opzichte van je tegenstander, hoe meer kans je hebt om te winnen. Dit betekent dus automatisch dat er voor de slechtste speler óók een (kleinere) kans is om te winnen.

Werk
In plaats van 10 werkrangen per sector, zijn er nu 20 werkrangen. Om dat te compenseren krijg je per keer dat je werkt 4% werkervaring (2% als het werken mislukt). De bonussen zijn gehalveerd, omdat je dubbel zo vaak een bonus krijgt.

Huiswerk verkopen
De hoeveelheid huiswerk die je kunt verkopen, is niet meer standaard 5. Dit is afhankelijk van je school. Hoe hoger je bent, hoe meer huiswerk je kan verkopen. In de praktijk betekent dit dat je per twee scholen één keer extra huiswerk kan verkopen.

Spijbelen
Om spijbelen aan te moedigen, is het mogelijk om vaker per dag te spijbelen. Hiervoor moet je wel wat respect over hebben: per keer extra spijbelen betaal je 30 respect.

Aanvallen
Om aanvallen leuker, het spel strategischer en spannender te maken, is het mogelijk om vaker aan te vallen. Ook hiervoor moet je respect over hebben: 35 respect per extra aanval.

Lid+ leden kunnen in totaal maximaal 10x aanvallen, gewone leden max. 6 keer. Hiervan kunnen lid+ leden maximaal 4x dezelfde persoon aanvallen, gewone leden 3x.

De inactief-duur zakt naar 2.5 uur bij een aanval, waardoor de uitkoopprijs ook wat zakt.

Gezondheid & straf
De gezondheid en straf worden in kleine stapjes aangepast. Elke 6 minuten krijgt iedereen er 1 gezondheid bij en gaat er 1 straf af, tot het moment dat je respectievelijk 100 en 0 hebt. De nachtelijke straf&gezondheid update is afgeschaft.

Nieuws & reacties
Vanaf nu is het mogelijk om gangnieuws uit te brengen. Dit is een nieuwsbericht over en vanuit je gang dat door iedereen te lezen is. Het gangnieuws komt, net als het gewone nieuws, op de homepagina te staan.

Je kunt vanaf nu ook reageren op de nieuwsbericht (zowel gewoon als gangnieuws). Op deze manier kan je meteen laten weten wat je ergens van vindt en we hopen hierdoor de community wat sterker te maken.

Op de hoogte blijven?
Voor als je op de hoogte wilt blijven van het laatste nieuws, kan je je aanmelden op de hyves voor Oss spelers: *klik*. Op deze pagina staat het laatste nieuws in de blog. Hier worden ook de kleine aanpassingen neergezet die niet in het Oss-nieuws komen!
Voor zover ik weet zijn dit de aanpassingen. Ik hoop dat jullie er blij mee zijn en dat er nog lange tijd van genoten wordt!

Slaap lekker,
Michiel
Geplaatst door Michiel op 14-05-2010
« Terug naar nieuwsarchief


Er zijn momenteel 14 reacties:

Registreer je of log in om de reacties te kunnen bekijken!